Valgkampens første uge på twitter

Første uge i valgkampen er nu overstået, og debatten kører derudaf på de sociale medier - men hvem har sat sig på dagsordenen? Her ser vi nærmere på de mest aktive folketingsmedlemmer og -kandidater - og hvilke hashtags, som er blevet brugt mest på Twitter, siden valget blev udskrevet.

Når vi ser på de mest brugte hashtags, siden valgets udskrivelse, ligger #dkpol og #fv19 ikke overraskende helt i top. Dog ser det ud til, at der ikke er helt enighed om hvilket hashtag, der skal bruges om valget, da både #ftvalg19, #fv2019 og #ft19 også bruges. Derudover dukker #eupol op, hvilket viser, at der stadig er nogle folketingskandidater, som har fokus på EP-valget.

Det er tydeligt at se, at de debatter, som fylder i mediebilledet, også fylder på Twitter - særligt klimaet og den grønne dagsorden er populært hos kandidaterne på Twitter. På parti-fronten har særligt Alternativet og Radikale Venstre formået at markere sig - disse partiers hashtags er begge i top 35, ligesom #derforuffe og #hopeisback - og særligt brugt flittigt af Alternativet. Dette hænger godt sammen med netop det grønne fokus, der som nævnt fylder i debatten på Twitter.

Politikerne har haft travlt siden valgets udskrivelse. For statsminister Lars Løkke Rasmussen - som topper listen - er det blevet til 568 tweets, inklusiv svar og retweets. Uffe Elbæk og Pia Olsen Dyhr ligger tæt på 2. og 3. pladsen. Herefter følger en række (måske) lidt mindre kendte kandidater - Erik Høgh-Sørensen, som er kandidat for Dansk Folkeparti i Nordjylland, Andreas Albertsen, kandidat for SF i Vestjylland, og Karen Melchior, som er kandidat for Radikale Venstre i Østjylland.

Det mest bemærkelsesværdige fravær er måske Mette Frederiksen, som ikke bruger Twitterm, men derimod kun Facebook.

Nr. Politiker (parti) Antal tweets
1 Lars Løkke Rasmussen (V) 568
2 Uffe Elbæk (ALT) 425
3 Pia Olsen Dyhr (SF) 423
4 Erik Høgh-Sørensen (DF) 355
5 Andreas Albertsen (SF) 299
6 Karen Melchior (RV) 298
7 Pelle Dragsted (EL) 232
8 Morten Østergaard (RV) 231
9 Rasmus Nordqvist (ALT) 222
10 Niels Callesøe (SF) 218

Metode: Vi har fundet alle hashtags brugt på Twitter af MF’ere og kandidater til Folketinget, og har samlet de 35 mest brugte. Størrelsen på ordene i ordskyen indikerer, hvor meget de er brugt, sammenlignet med de andre hashtags. Alle de inkluderede hashtags er brugt mindst 15 gange af folketingsmedlemmer eller -kandidater siden valgets udskrivelse.

Opgørelsen over antallet af tweets fra politikerne inkluderer retweets og svar.

Alle tal er opgjort d. 15. maj.