Decembers mest spørgende politikere og partier

Vi ser igen i denne måned nærmere på, hvilke partier og politikere, der har stillet flest §20-spørgsmål til ministrene. En stor del af december forsvandt i juleferie, og det har da også sat sit præg på antallet af spørgsmål, som blev sendt afsted i sidste måned. I november stillede 48 MF’ere 127 §20-spørgsmål, mens det i december kun blev til 47 spørgsmål fra 29 MF’ere.

 

På listen over mest spørgende partier, har Dansk Folkeparti i december lagt sig i spidsen med 18 spørgsmål, mens Socialdemokratiet følger lige efter med 14. SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har stillet henholdsvis 6, 3 og 1 spørgsmål, mens de to færøske partier også er repræsenteret med flere spørgsmål hver.

 

Nr. Parti Antal spørgsmål
1 Dansk Folkeparti 18
2 Socialdemokratiet 14
3 Socialistisk Folkeparti 6
4 Enhedslisten 3
5 Javnaðarflokkurin 3
6 Tjóðveldi 2
7 Radikale Venstre 1

 

Fordelt på de enkelte politikere, er det dog stadig en socialdemokrat, som ligger i toppen af listen. Astrid Krag har stillet 4 spørgsmål med fokus på folkepensionisters rådighedsbeløb samt ældres mulighed for at komme på udflugter.

 

Herefter følger 5 politikere, som alle nåede at stille 3 §20-spørgsmål i december måned. Kenneth Kristensen Berth har stillet spørgsmål om støjregler ved nybyggeri samt et enkelt om Toldstyrelsens julekort. Alex Ahrendtsens tre spørgsmål har handlet om så vidt forskellige emner som censurering af filmen ”Ternet Ninja”, vold mellem børn i skoler samt sagen om at Nyborg Gymnasium har tilladt to somaliske piger at fortsætte i 10. klasse, på trods af at deres forældre har mistet deres opholdstilladelse. Simon Kollerups spørgsmål har omhandlet bevaringen af gamle danske husdyr og planter, samt udledning af fosfor fra landbruget. Trine Torp har stillet spørgsmål om jagttid på pattedyr samt hjemløse unge, mens Sjúrður Skaale har spurgt til forhold for personer, som modtager førtidspension fra Færøerne og om dagpenge til dimittender, som også har læst på Færøerne.

 

Nr. Politiker (parti) Antal spørgsmål
1 Astrid Krag (S) 4
2 Kenneth Kristensen Berth (DF) 3
2 Alex Ahrendtsen (DF) 3
2 Simon Kollerup (S) 3
2 Trine Torp (SF) 3
2 Sjúrður Skaale (JF) 3