Bliv klar til Folkemødet: Hvem er de mest aktive MF'ere på Twitter og Facebook?

Folkemødet nærmer sig med hastige skridt. Ikke alle skal med på Bornholm, men følger i stedet med på de sociale medier hjemmefra - så hvordan sætter du dagsordenen dér?

Én mulighed er at involvere de mest SoMe-aktive politikere i din indsats – måske deres interesser eller aktiviteter på Folkemødet overlapper med din organisations?

Ulobby giver dig her et kort overblik over, hvilke MF’ere, der indtil videre har været mest aktive på de sociale medier i år.

På Facebook er top 5 mest aktive MF’ere spredt over 5 partier fra begge sider af det politiske spektrum. Christian Juhl fra Enhedslisten lægger sig klart i front, mens Rasmus Prehn indtager en flot anden plads. Eva Kjer Hansen, Uffe Elbæk og Martin Henriksen ligger tæt på de sidste tre pladser på listen – kun adskilt af 8 opslag.

Udover disse MF’ere, har Brian Mikkelsen og Søren Pape Poulsen (begge på orlov fra Folketinget) begge markeret sig med flere posts end nogle af politikerne på listen – med henholdsvis 428 og 332 indlæg i 2018.

Nr. Navn (parti) Antal posts
1 Christian Juhl (EL) 311
2 Rasmus Prehn (S) 223
3 Eva Kjer Hansen (V) 212
4 Uffe Elbæk (ALT) 208
5 Martin Henriksen (DF) 204

Ser vi på Twitter, er billedet mindre varieret, da Alternativet indtager de tre øverste pladser på listen. De efterfølges dog af Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. Pelle Dragsted ligger på listens 5. plads – en plads, der dog ville være indtaget af Søren Pind, hvis ikke han havde trukket sig fra politik tidligere på året.

Nr. Navn (parti) Antal tweets
1 Carolina Magdalene Maier (ALT) 372
2 Rasmus Nordqvist (ALT) 325
3 René Gade (ALT) 310
4 Søren Espersen (DF) 298
5 Pelle Dragsted (EL) 265

Leder du efter politikere at inddrage i din indsats på sociale medier i løbet af Folkemødet, er der altså god mulighed for at finde MF’ere fra begge sider af Folketinget på Facebook. På Twitter er billedet mindre varieret, hvor særligt Alternativet normalt tager sig meget taletid – måske du kan inddrage dem i din indsats her?