Se aprils mest spørgelystne partier og politikere

Igen i denne måned ser vi nærmere på Folketingets Spørge-Jørgen; hvem stiller flest §20-spørgsmål? Som vi vil se, er der gengangere - men også nye ansigter.

I alt er der i april måned stillet 96 §20-spørgsmål, hvilket er en del flere end de 80, der blev stillet i marts. På partiniveau har Dansk Folkeparti skruet op for antallet af spørgsmål – de har stillet dobbelt så mange i april som i marts, og samtidig har de overhalet Socialdemokratiet som det mest spørgende parti.

SF og Enhedslisten ligger på samme niveau som i sidste måned. Nyt er det dog, at Alternativet også har været på banen med 6 spørgsmål. Radikale Venstre har i april stillet ét enkelte spørgsmål – stillet af formand Morten Østergaard. Det Konservative Folkepartis ene spørgsmål er stillet af Anders Johansson til skatteministeren og omhandler ulovlige boligskatter.

April 2018

Nr. Parti Antal spørgsmål
1 Dansk Folkeparti 35
2 Socialdemokratiet 32
3 Socialistisk Folkeparti 13
4 Enhedslisten 8
5 Alternativet 6
6 Radikale Venstre 1
6 Det Konservative Folkeparti 1

Dansk Folkepartis dominans afspejler sig også i månedens Top 4. Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokratiet ligger – som i marts – i toppen af listen. Også i april har hans spørgsmål hovedsageligt drejet sig om rygning, dog nu med særligt fokus på røgfri uddannelsesinstitutioner. Flemming Møller Mortensen deler dog førstepladsen med Carsten Kudsk fra Dansk Folkeparti – stedfortræder for Pernille Bendixen. Carsten Kudsks spørgsmål har omhandlet henholdsvis udlændinge samt energimærkning og -renovering af bygninger.

Næstflest spørgsmål har Peter Kofod Poulsen og Kenneth Kristensen Berth, begge fra Dansk Folkeparti, stillet. Peter Kofod Poulsen har stillet spørgsmål om en række forskellige emner: Udvisning af kriminelle indvandrere, strafrabatter, kommunal videoovervågning og dansk politis brug af Europol. Det samme gælder Kenneth Kristensen Berth, som blandt andet har spurgt til Europol, Taiwan og skyderier i Albertslund.

April 2018

Nr. Spørger (parti) Antal spørgsmål
1 Flemming Møller Mortensen (S) 8
1 Carsten Kudsk (DF) 8
3 Peter Kofod Poulsen (DF) 6
3 Kenneth Kristensen Berth (DF) 6

I hælene på ovenstående spørgere fulgte 5 politikere, som alle har stillet 4 spørgsmål: Kirsten Normann Andersen (SF), Christian Langballe (DF), Bjarne Laustsen (S), Holger K. Nielsen (SF) og Trine Torp (SF).