Job: Public Affairs direktør med ansvar for salg

Vi vokser, og derfor søger vi ny kollega til at lede salget i Danmark. Så vil du være med på det voksende Ulobby-team, så er det nu, du skal slå til.

For Ulobby er kommet flyvende fra start her efter sommerferien:

 • Vi har nu kunder indenfor energi, sundhed, social, finans, pension, uddannelse, tele etc.

 • Vi er nu 9 på teamet

 • Vi har udvidet kontoret

 • Men vi har plads til flere

 • Og vi har rygende travlt!

 • For vi lancerer en række spritnye funktioner & services senere på året,

Så er du interesseret i at arbejde med politik og teknologi, og vil du være med til at gøre det lettere for alle at forstå og påvirke den politiske beslutningsproces? Så er muligheden der nu.

For vi søger en ny kollega til at drive salget sammen med verdens bedste Ulobby-team.

Om stillingen

Vi søger en Public Affairs direktør med ansvar for salget i Danmark.

Den rette kandidat har:

 • Dokumenteret erfaring med B2B-salg og/eller Public Affairs/PR-ydelser, eksempelvis fra bureau eller in-house

 • Erfaring med at tale med kunder og give dem god service og rådgivning

 • Evnerne til selv at skabe Public Affairs-content,

 • En proaktiv tilgang til kunder og potentielle kunder

 • Og vigtigst: Måske går du med en lille uforløst iværksætter i maven

Om os

Ulobby er et startup, der laver unik software til Public Affairs-specialister. Platformen blev lanceret på det danske marked i efteråret 2017.   

Platformen rummer alle nødvendige funktioner og redskaber, der skal til for at sikre et professionelt Public Affairs-setup, herunder politisk monitorering, styring og koordinering samt budskabsudvikling.

Ulobbys kunder spænder fra internationale virksomheder over startups til erhvervsorganisationer, og brancherne dækker bl.a. sundhed, energi, uddannelse og tele. Ulobby har både kunder i Danmark og i Bruxelles.

Ulobby er stiftet af CEO Anders Kopp Jensen og CTO Bertel Torp i 2016, og virksomheden har foreløbigt rejst to runder kapital undervejs. Visionen med platformen er at gøre Public Affairs-arbejdet mere databaseret og automatiseret, og dermed mere tilgængeligt for flere.

Målet er at skalere platformen til hele Europa, begyndende med DK i 2017, og herefter Bruxelles i 2019.

Deadline

Vi søger stillingen besat hurtigst muligt og afholder løbende samtaler. Så vent ikke med at kontakte os, hvis du er interesseret i stillingen.

Kontakt

Er du interesseret i stillingen, så send et CV og et par linjer om, hvorfor du gerne vil med på Ulobby-teamet. Du kan sende det til Anders Kopp Jensen på [email protected]

NB: Vi frabeder os henvendelser fra rekrutteringsbureauer og rekrutteringsplatforme (no agencies please).

Se hvad politikerne snakker om på Folkemødet

Folkemødet er godt i gang – og det er snakken på de sociale medier også. Men hvad bruger politikerne deres tid på Folkemødet på? Vi undersøger her, hvad politikerne snakker om på Twitter, når de skriver om Folkemødet; helt præcis ser vi på, hvilke hashtags politikerne bruger sammen med #fmdk – resultatet kan ses nedenfor.

Udover at politikerne bruger en masse hashtags, som relaterer sig til selve Folkemødet – Bornholm, Folkemøde og Strandbaren – er der også nogle mere generelle emner, der går igen. Blandt andet fylder børn, undervisning og uddannelse meget med hashtags som #skolechat, #uddpol, #studieliv og #godtbørneliv – sidstnævnte et hashtag, som særligt BUPL også bruger. Derudover fylder sundhed også meget – blandt andet på #sundpol, #sundtelt og #HPV. Ellers er emner som tech – eksempelvis #techteltet – og det maritime område – #blaadk – også på banen, ligesom verdensmålene også bliver diskuteret.

På aktørsiden er nogle også lykkedes med at fylde dagsordenen med deres egne hashtags. Liberal Alliance fylder særlig meget med #frihedisigte, og Dansk Industri og Landbrug og Fødevarer – også kaldet Spisekammeret – er begge meget omtalte. Sidst men ikke mindst formår Karen Melchior fra Radikale Venstre at få sit eget hashtag – karensFMdk – langt op af listen, selvom hun næsten er den eneste, der bruger det.

wordcloud_fm.jpg

Ulobbys guide til lobby-events på Folkemødet

I dag starter Folkemødet og til lobbyisternes festival skal vi selvfølgelig også snakke om os selv. Vi har fundet en række spændende lobby-arrangementer, som vi vil prøve at nå forbi, og giver dig her Ulobbys guide til lobby-events de kommende dage.

Fredag d. 15. juni:

Kl. 9.15: Lobbyist lounge: Demokratiet i skønneste (u)orden?
Anders Lund Madsen styrer debat om lobbyisme og lobbyisternes arbejde - med deltagelse af blandt andre Anders Ladekarl og Pia Kjærsgaard.

Kl. 12.00: Guldlok og de tre lobbyister
Lobbyisme i EU-perspektiv med Bendt Bendtsen og Anders Stouge.

Lørdag d. 16. juni:

Kl. 11.00: Penge i politik: Spilder kommuner skattekroner på lobby?
Debat om kommunernes brug af eksterne konsulenter med blandt andre borgmestrene fra Ære og Tønder kommune.

Kl. 14.00: Lobbyistspillet 2018 - Indledende runde
En række ungdomsorganisationer skal overbevise et ekspertpanel om, at deres sag er den vigtigste - de bedste går videre til finalen.

Kl. 15.00: Lobbyistspillet 2018 - Finalen
Vinderne af den indledende runde skal nu overbevise Christine Antorini, Marianne Jelved og Jacob Mark om, at netop deres sag fortjener politikernes opmærksomhed.

Ulobby ønsker alle et godt Folkemøde!

Årsopgørelse: Se de mest spørgende folketingsmedlemmer

Selvom Folketingsåret endnu ikke er helt ovre, ser vi i anledning af Folkemødet tilbage på året, der er gået i Folketinget; nærmere bestemt hvem der, set over året, har stillet og besvaret flest §20-spørgsmål.

I alt er der indtil nu stillet 922 §20-spørgsmål i Folketingsåret 2017/2018. Af disse er 71 stillet af den mest spørgende MF’er – som også tidligere har markeret sig i vores måned-opgørelser over de mest nysgerrige folketingsmedlemmer – Flemming Møller Mortensen, hvis mærkesag over hele året har været rygning.

Ligesom at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti – som de største partier udenfor regering – har stillet flest spørgsmål på parti-niveau, er det også politikere fra disse to partier, der dominerer top 5, med en enkelt SF’er, Kirsten Normann Andersen, på 5. pladsen. I alt har de 5 mest spørgende MF’ere stillet næsten en fjerdedel af det samlede antal §20-spørgsmål. 

Nr. Navn (parti) Antal §20-spørgsmål
1 Flemming Møller Mortensen (S) 71
2 Peter Kofod Poulsen (DF) 48
3 Kenneth Kristensen Berth (DF) 36
3 Rasmus Prehn (S) 36
5 Kirsten Normann Andersen (SF) 33

Ser vi på ministrene, er der stor forskel på, hvor mange §20-spørgsmål, de hver især har skulle svare på.

Som det fremgår af tabellen nedenfor, har særligt Søren Pape Poulsen og Ellen Trane Nørby – men i en vis grad også Ole Birk Olesen – haft rigtig travlt på denne front med mellem 95 og 119 spørgsmål hver. Derudover er der stillet 62 spørgsmål til miljø- og fødevareministeren, hvor spørgsmålene altså har været fordelt mellem Esben Lunde Larsen og Jacob Ellemann-Jensen. På 5. pladsen finder vi statsministeren, som er blevet stillet spørgsmål om blandt andet Grønland, regeringens ghettoplan, borgmesterlønninger og beskæringer i DR.

Nr. Minister (navn) Antal §20-spørgsmål
1 Justitsministeren (Søren Pape Poulsen) 119
2 Sundhedsministeren (Ellen Trane Nørby) 113
3 Transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) 95
4 Miljø- og fødevareministeren (Esben Lunde Larsen, Jacob Ellemann-Jensen) 62
5 Statsministeren (Lars Løkke Rasmussen) 61

Bliv klar til Folkemødet: Hvem er de mest aktive MF'ere på Twitter og Facebook?

Folkemødet nærmer sig med hastige skridt. Ikke alle skal med på Bornholm, men følger i stedet med på de sociale medier hjemmefra - så hvordan sætter du dagsordenen dér?

Én mulighed er at involvere de mest SoMe-aktive politikere i din indsats – måske deres interesser eller aktiviteter på Folkemødet overlapper med din organisations?

Ulobby giver dig her et kort overblik over, hvilke MF’ere, der indtil videre har været mest aktive på de sociale medier i år.

På Facebook er top 5 mest aktive MF’ere spredt over 5 partier fra begge sider af det politiske spektrum. Christian Juhl fra Enhedslisten lægger sig klart i front, mens Rasmus Prehn indtager en flot anden plads. Eva Kjer Hansen, Uffe Elbæk og Martin Henriksen ligger tæt på de sidste tre pladser på listen – kun adskilt af 8 opslag.

Udover disse MF’ere, har Brian Mikkelsen og Søren Pape Poulsen (begge på orlov fra Folketinget) begge markeret sig med flere posts end nogle af politikerne på listen – med henholdsvis 428 og 332 indlæg i 2018.

Nr. Navn (parti) Antal posts
1 Christian Juhl (EL) 311
2 Rasmus Prehn (S) 223
3 Eva Kjer Hansen (V) 212
4 Uffe Elbæk (ALT) 208
5 Martin Henriksen (DF) 204

Ser vi på Twitter, er billedet mindre varieret, da Alternativet indtager de tre øverste pladser på listen. De efterfølges dog af Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. Pelle Dragsted ligger på listens 5. plads – en plads, der dog ville være indtaget af Søren Pind, hvis ikke han havde trukket sig fra politik tidligere på året.

Nr. Navn (parti) Antal tweets
1 Carolina Magdalene Maier (ALT) 372
2 Rasmus Nordqvist (ALT) 325
3 René Gade (ALT) 310
4 Søren Espersen (DF) 298
5 Pelle Dragsted (EL) 265

Leder du efter politikere at inddrage i din indsats på sociale medier i løbet af Folkemødet, er der altså god mulighed for at finde MF’ere fra begge sider af Folketinget på Facebook. På Twitter er billedet mindre varieret, hvor særligt Alternativet normalt tager sig meget taletid – måske du kan inddrage dem i din indsats her?

Hvem var Folketingets Spørge Jørgen i maj måned?

Nedenfor ser vi nærmere på de mest spørgende MF’ere – Folketingets Spørge Jørgen’er – i maj måned. I denne måned ser vi både på §20-spørgsmål og udvalgsspørgsmål.

I maj 2018 blev der i alt stillet 101 §20-spørgsmål, fordelt på 5 partier. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ligger som vanligt i top med lige omkring 40 spørgsmål hver. Enhedslisten, SF og Alternativet følger efter med væsentligt færre spørgsmål stillet – hvilket nok igen er meget naturligt givet, at de har færre mandater.

Maj 2018
Nr. Parti Antal §20-spørgsmål
1 Dansk Folkeparti 41
2 Socialdemokratiet 38
3 Enhedslisten 11
4 Socialistisk Folkeparti 7
5 Alternativet 6

Ser vi på de mest spørgende personer, tager Kenneth Kristensen Berth den klare føring med 12 §20-spørgsmål stillet i maj måned; mange af disse har fokus på international politik – USA, Italien og Rusland – men flere drejer sig også om svinekød i skoler og institutioner. Flemming Møller Mortensen ligger stadig blandt de øverste på listen og har stillet spørgsmål hovedsageligt om e-cigaretter og et enkelt om betegnelsen af transkønnede i navneloven. Henning Hyllested har koncentreret sine 5 spørgsmål om Kattegatforbindelsen, Rasmus Prehns spørgsmål handler blandt andet om uddannelse og SU, mens Susanne Eilersens spørgsmål omhandler Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaaards optræden i en video.

Maj 2018
Nr. Navn (parti) Antal §20-spørgsmål
1 Kenneth Kristensen Berth (DF) 12
2 Flemming Møller Mortensen (S) 8
3 Henning Hyllested (EL) 5
4 Rasmus Prehn (S) 5
5 Susanne Eilersen (DF) 5

Overordnet set bliver der stillet mange flere udvalgsspørgsmål end §20-spørgsmål, og top fem af spørgere af udvalgsspørgsmål ser også helt anderledes ud; det er altså ikke de samme politikere, der stiller flest af de to typer spørgsmål.

Søren Søndergaard har stillet intet mindre end 99 udvalgsspørgsmål i maj måned. Disse vedrører alt fra kædeansvar og privatisering af offentlige virksomheder til kulturklippekort og vandscootere. Dog omhandler mange af dem, om Danmark i overensstemmelse med EU-retten kan tage ekstra tiltag på bestemte områder. Jesper Petersens spørgsmål omhandler i høj grad pension og arveafgift. Josephine Fock ligger på en tredjeplads – blandt andet med spørgsmål om Tibetsagen og PET. Spørgsmålene fra Lisbeth Bech Poulsen omhandler særligt Finanstilsynet, mens Rune Lund har spurgt til alt fra Moderniseringsstyrelsens strategi ved OK18 til skattely og klima- og miljøvurderinger af investeringer.

Maj 2018
Nr. Navn (parti) Antal udvalgsspørgsmål
1 Søren Søndergaard (EL) 99
2 Jesper Petersen (S) 66
3 Josephine Fock (ALT) 62
4 Lisbeth Bech Poulsen (SF) 52
5 Rune Lund (EL) 47

Calling all Public Affairs pros in Brussels!

At Ulobby we are currently building the EU-version of our Public Affairs platform (ETA: Q1 2019). It will - like our version for the Danish market - include many relevant and useful tools for both the Public Affairs "pros" as well as for novices to EU lobbying. And we are already ready to launch the first functions. 

For instance, our new feature "Ulobby Touchpoints" which will eliminate the use of excel spread sheets to manage your many stakeholder touchpoints. Forget excel, instead you can manage all your stakeholder relations via "Ulobby Touchpoints" which is integrated with Outlook. Easy to use for everyone, no matter where your colleagues are based in the world, and easy to implement in your organisation! 

BUT! In this proces we have had enormous help from talking both to experienced Public Affairs as well as communications pros about their experiences and needs in regards to influencing the political agenda in Bxl. 

So if you are out there, and just a little curious, then reach out to me - [email protected] - and give me your insights and input. 

Best,

Anders

Ulobby raises new round of funding and prepares for EU launch

Today, Ulobby is announcing a new round of funding - the second in its lifetime. 

We are proud that we have succeeded in raising this round of funding, as it enables us to begin scaling the platform to other markets – starting with the EU,“ says Anders Kopp Jensen, CEO & co-founder of Ulobby.

Ulobby was founded in 2016 by CTO Bertel Torp and CEO Anders Kopp Jensen and is a B2B SaaS-platform developed for Public Affairs specialists. The purpose of the platform is to make it easier for everyone to understand and influence the political agenda and thereby contribute to strengthening the democracy. 

Ulobby has seen considerable growth since its launch of the platform for the Danish market in November last year. We now have clients of different sizes and across many industries which tells us that the demand for new tools for Public Affairs professionals is on the rise. Therefore, we have begun the development of an EU-version of the platform and expect to launch it later this year,” says Anders Kopp Jensen. 

The new investors are Jens Egelund, Michael Bjørnlund, Erik Jacobsen, Jacob Holmblad as well as Jesper Hart-Hansen on behalf of CAPNOVA (a leading Danish innovation incubator).

Michael Bjørnlund will be new Chairman of the Board, succeeding Anders Klinkby.

//

For further information:

Anders Kopp Jensen: +45 31533134

Michael Bjørnlund: +45 29992089